Weekagenda | Door investment solutions manager Thomas Meijer
Het nieuwe jaar begint direct met een goed gevulde economische agenda met onder meer PMI cijfers uit Europa, de Verenigde Staten en China voor zowel productie als de dienstensector. De Amerikaanse PMI productiecijfers lijken op basis van de marktverwachtingen een mooie toename van het groeitempo te vertonen ten opzichte van vorige maand. Voor Europa en China zijn de verwachtingen minder opzienbarend en nagenoeg onveranderd ten opzichte van november. De laatste werkloosheidscijfers voor Duitsland (5,3% consensus) beloven eveneens weinig vuurwerk op te leveren, overeenkomstig met het niveau van vorige maand. Voor de Verenigde Staten wordt uitgegaan van een lichte daling van 4,2% naar 4,1%, hetgeen strookt met de ingeprijsde toename van de nonfarm payrolls over december. Voor de retail sales in Europa wordt uitgegaan van een daling over de maand november. Retail sales is een belangrijke vooruitkijkende indicator omdat consumentenverkopen een belangrijke aanjager zijn van de economie. De verwachte daling is echter beperkt en geeft geen directe aanleiding tot bezorgdheid.
 
Wat betreft kwartaalcijfers is er weinig nieuws te melden. Op maandag publiceert heel toepasselijk het softwarebedrijf Monday.com de laatste bedrijfscijfers, gevolgd door de Bed, Bath & Beyond op donderdag.
 
Dan rest mij voor deze laatste weekagenda van het jaar eenieder een zeer gelukkig 2022 te wensen! Bekijk hier de volledige agenda.
Contact