Weekagenda | Door chief investment strategist George Raven
De komende week vrij weinig belangrijke cijfers. Op dinsdag industriële productiecijfers van Frankrijk en Italië, op woensdag die van het Verenigd Koninkrijk en op donderdag die van de eurozone. In de meeste cijfers wordt een verdere groei verwacht over september, behalve in die van Italië, waar de productie een enorme groeispurt kende in augustus (+7,7%).
 

Op donderdag ook de economische groei over het derde kwartaal van het Verenigd Koninkrijk, waar een zeer sterk herstel van ruim 15% wordt verwacht, volgend op de dramatische krimp van bijna 20% in het tweede kwartaal. Een veel minder spectaculair herstel wordt op vrijdag verwacht van de Nederlandse economie (+5%), volgend op de relatief beperkte daling van 8,5% over het tweede kwartaal. Gemeten over de twee kwartalen is de Nederlandse economie natuurlijk veel beter af, met een krimp van nog geen 4%, tegenover een krimp van meer dan 7% in het VK.

Deze week geen belangrijke cijfers uit de VS: buiten de wekelijkse cijfers over de nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen alleen inflatie en consumentensentimentcijfers.

Het bedrijfsresultatenseizoen over het derde kwartaal is over zijn hoogtepunt heen nu circa 80% van de bedrijven al hebben gerapporteerd:

Download Bestand


George Raven, 10 NOV 2020
Contact