Weekagenda
Deze week staat in het teken van de voorlopige inkoopmanager indexen voor januari van het bureau Markit. Op vrijdag worden zowel de indexen voor de industrie als de dienstensector bekend gemaakt. De Europese cijfers duiden naar verwachting nog steeds op een sterke industrie, die profiteert van het aantrekken van de export. De dienstensector heeft het veel moeilijker, zoals aangegeven door indexcijfers die in alle Europese landen ruim beneden de 50 liggen. In december steeg het Europese cijfer verrassend met bijna 5 punten tot 46,4. Dit heeft mogelijk te maken met het feit dat de zakelijke dienstverlening belangrijk is in dit cijfer. Toch valt voor januari weer een terugval te verwachten, gezien het toenemende aantal beperkende maatregelen en lockdowns.

De week begint met cijfers over de Chinese industrie en economie. De economie zal een verdere versnelling laten zien, maar echt hoge groei wordt verwacht vanaf het volgende kwartaal, wanneer de groeicijfers worden berekend ten opzichte van het bijzonder zwakke eerste kwartaal van 2020.

Deze week begint het bedrijfsresultatenseizoen voor het laatste kwartaal van 2020 op volle toeren te draaien, met onder andere cijfers van de Amerikaanse olie-industrie en de grote grondstoffenproducenten:

- Dinsdag 19 januari: Halliburton, Rio Tinto, Charles Schwabb, Bank of America, Goldman Sachs, Netflix, BHP.
- Woensdag 20 januari: ASML, Richemont, Procter & Gamble, UnitedHealth, Morgan Stanley.
- Donderdag 21 januari: Baker Hughes, IBM, Intel.
- Vrijdag 22 januari: Schlumberger.

Weekoverzicht

Contact