Weekagenda | Door investment solutions manager Thomas Meijer
Op het gebied van macro-economisch nieuws zal de meeste aandacht uitgaan naar maandag, waarop de Eurozone, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de PMI cijfers publiceren voor zowel productie als services.

De PMI index is gebaseerd op een maandelijkse enquête onder inkoop- en supply chain managers en wordt algemeen beschouwd als belangrijke leidende economische indicatoren. Voor Europa en het Verenigd Koninkrijk wordt een lichte stijging in de productiecijfers verwacht, met een lichte daling voor services. Voor de Verenigde Staten wordt rekening gehouden met een beperkte daling van de PMI cijfers voor zowel de productie als services.

De stroom aan kwartaalcijfers droogt langzaam op. De ogen zullen met name gericht zijn op de cijfers van twee grote Chinese technologiebedrijven, die in het licht van de recent toegenomen Chinese overheidsbemoeienis onder een vergrootglas liggen. Op maandag publiceert online retailer JD.com de resultaten, gevolgd door online reisbureau Trip.com op vrijdag.
 
Vanuit de Verenigde Staten staan de kwartaalcijfers van Palo Alto en Salesforce op het programma, marktleider in respectievelijk cybersecurity en op Cloud gebaseerde CRM diensten.
Wat betreft bedrijven van eigen bodem komen onder andere Boskalis Westminder, ASR en HAL Trust deze week aan bod. Bekijk de volledige weekagenda
Contact