Weekagenda | Door investment solutions manager Thomas Meijer
De economische agenda wordt momenteel gedomineerd door bedrijfscijfers. Echter, op macro-economisch gebied zijn ook een aantal belangrijke terugkerende indicatoren te verwachten.
 
Duitsland en Japan maken op respectievelijk donderdag en vrijdag de laatste werkloosheidscijfers bekend. De Verenigde Staten publiceren de Initial Claims, de nieuwe werkloosheidsaanvragen, waarbij geen verandering wordt verwacht ten opzichte van vorige maand en stabiel blijft rond 290.000. Op donderdag komt de ECB bijeen voor een beleidsmeeting over het monetaire beleid.
 
Het cijferseizoen gaat in alle hevigheid door met komende week wederom een groot aantal belangrijke bedrijfsresultaten. Vanuit de Verenigde Staten publiceren onder een aantal technologieondernemingen de laatste cijfers waaronder Facebook, Microsoft,  Mastercard, Amazon en Apple. Van Nederlandse bodem maken onder meer BESI, ASMI, Royal Dutch Shell, Heineken, Air France KLM en KPN de laatste resultaten wereldkundig.  Bekijk de volledige weekagenda
 
Contact