Weekagenda | Door investment solutions manager Thomas Meijer
Komende week worden nieuwe werkloosheidscijfers bekend voor Europa en de Verenigde Staten. Voor de Eurozone wordt er geen verandering verwacht ten opzichte van het werkloosheidspercentage over de voorgaande periode (7,7%). De Verenigde Staten volgen twee dagen later op vrijdag, waarbij wordt uitgegaan van een lichte verbetering (5,2%) ten opzichte van juli (5,4%).
 
Op het gebied van bedrijfscijfers zijn we in rustiger vaarwater gekomen. Echter, één bedrijf dat op de nodige aandacht van beleggers kan rekenen is het vastgoedimperium China Evergrande Group.
Dit bedrijf is recent zeer stevig geraakt door twijfels over de houdbaarheid van de schuldpositie. Het bedrijf heeft gezien de omvang een bepaalde mate van systeemrisico, dat betekent dat een mogelijk faillissement gevolgen kan hebben voor banken, andere bedrijven en daarmee de Chinese economie als geheel.  Zowel de aandelen als obligatiekoersen zijn de afgelopen tijd hard geraakt door de ontstane zorgen, waarbij alle grote kredietbeoordelaars de kredietwaardigheid van Evergrande sterk hebben verlaagd. Bekijk de volledige weekagenda
 
Contact