Weekagenda | Door chief investment strategist George Raven
De komende week veel industriële productiecijfers uit Europa over de maand mei en veel inkoopmanager indexen voor de dienstensector over de maand juni.

De Europese industriële productie is in de maand mei waarschijnlijk verder gekrompen. Er is sprake van een zeer sterke orderontwikkeling, maar de productie blijft achter door een tekort aan onderdelen. Het probleem speelt vooral in de automobielsector, waardoor bijvoorbeeld de Duitse automobielproductie in mei 20% lager lag dan in april.
 
Het economisch herstel wordt daardoor recentelijk vooral gedragen door de dienstensector, die profiteert van de wijdverbreide opheffing van coronarestricties. De inkoopmanagerindexen voor de dienstensector (op maandag en dinsdag) blijven daardoor wereldwijd op een hoog niveau liggen. In Spanje en Italië, beide met een omvangrijke toerisme sector, wordt zelfs nog een verdere stijging verwacht.
 
Uit de VS de komende week weinig cijfers. De meeste aandacht zal waarschijnlijk uitgaan naar de publicatie van de notulen van de laatste Fed vergadering (op woensdagavond). De Fed veroorzaakte recent enige onrust op de financiële markten doordat de leden gemiddeld verwachtten dat de eerste renteverhogingen zich eerder zouden kunnen voordoen dan eerder werd verondersteld.
 
De komende week nog bijna geen belangrijke bedrijfsresultaten: Bekijk de volledige weekagenda
 
Contact