Weekagenda | Door chief investment strategist George Raven
Op woensdag verschijnen de bekende inkoopmanager indexen van het bureau Markit. Het betreft de eerste schattingen voor de maand juni voor de grote Europese landen, de eurozone als geheel en de VS.

Het algemene beeld is dat de cijfers voor de industrie iets afzwakken van een meestal zeer hoog niveau, daar veel bedrijven last hebben van toeleveringsproblemen. De dienstensector daarentegen leeft juist op door de brede trend naar heropening, vooral in Europa.
 
Op donderdag het rentebesluit van de Bank of England, waarin geen verandering wordt verwacht. De meest interessante cijfers voor de VS volgen pas op vrijdag wanneer de zogenaamde PCE (Personal Consumption Expenditures) deflator wordt bekendgemaakt. Dit is het inflatiecijfer waar de Amerikaanse centrale bank, de Fed, het meest op let. Het kerninflatiecijfer, de ‘core PCE deflator’ stijgt naar verwachting met 0,6% over de maand mei, iets minder dan de bijna 0,7% over april. Dit betekent echter wel dat de kerninflatie op jaarbasis versnelt van 3,1% in april tot 3,5% in mei, ver boven de 2% doelstelling van de Fed, die de recente inflatiegolf echter ziet als voornamelijk van voorbijgaande aard.
 
De komende week weer weinig belangrijke bedrijfsresultaten: Bekijk de volledige weekagenda
Contact