Weekagenda
De komende week staat in het teken van de inkoopmanager indexen. Chinese ambtenaren trappen al op zondag af met de officiële cijfers, die naar verwachting weinig afwijken van een maand eerder en blijven wijzen op solide groei, vooral in de dienstensector. Op maandag en woensdag de vergelijkbare cijfers van het bureau Markit over de Chinese economie, die waarschijnlijk hetzelfde beeld laten zien.

Elders in de wereld heeft de dienstensector het veel moeilijker, vooral in de zuidelijke Europese landen met een grote toeristische sector, zoals te zien moet zijn aan de PMI Services cijfers van Spanje en Italië op woensdag. Op dinsdag het voorlopige groeicijfer van de Europese economie over het vierde kwartaal. Ten opzichte van het derde kwartaal wordt een terugslag verwacht door de intensivering van de beperkende maatregelen. De krimp op jaarbasis is waarschijnlijk opgelopen van ruim 4% naar ruim 6%.  
 
Ten opzichte van Europa blijft de Amerikaanse economie het relatief goed doen, wat te zien moet zijn in de officiële PMI indexcijfers op maandag en woensdag, die naar verwachting op een zeer hoog peil van tegen de 60 blijven liggen.  
 
Het bedrijfsresultatenseizoen voor het laatste kwartaal van 2020 bereikt de komende week het hoogtepunt: Bekijk hier de volledige weekagenda (pdf)
Contact