Quintet kiest BlackRock voor uitbreiding beleggingscapaciteit

Quintet kiest BlackRock voor uitbreiding beleggingscapaciteitLuxemburg, 6 juli 2023: Quintet Private Bank, gevestigd in Luxemburg en actief in heel Europa, maakte vandaag bekend dat een memorandum van overeenstemming is getekend met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Hierdoor wordt de beleggingscapaciteit van Quintet uitgebreid en wordt het vermogen om in de langetermijnbehoeften van haar cliënten te blijven voorzien aanzienlijk versterkt. Waarbij Quintet volledige controle houdt over alle aspecten van de beleggingsbesluitvorming.

Volgens de voorwaarden van het onlangs ondertekende memorandum van overeenkomst, gaat BlackRock de Europese private bank toegang bieden tot een uitgebreide verzameling beleggingstools, producten en oplossingen. Quintet zal gebruik gaan maken van een reeks nieuwe oplossingen, die exclusief voor haar cliënten worden gelanceerd, waarbij wordt geprofiteerd van de schaalgrootte van BlackRock. Quintet krijgt ook toegang tot Aladdin, het door BlackRock ontwikkelde technologieplatform voor risicobeheer. Dit zal ook worden ingezet ter ondersteuning van vermogensbeheerrapportage van Quintet.

BlackRock gaat Quintet adviseren over de assetallocatie-strategie, waarbij wordt uitgegaan van de specifieke beleggingsdoelstellingen die Quintet heeft vastgesteld om te voldoen aan de behoeften van haar cliënten. Zonder afstand te doen van de open-architectuuraanpak, krijgt de Europese private bank via BlackRock toegang tot een uitgebreide reeks producten, waarbij BlackRock ondersteuning biedt bij het selecteren en monitoren van externe beheerders. Quintet kan hierdoor haar cliënten toegang bieden tot een breder universum van beleggingsmogelijkheden. 

“Wij zijn bijzonder verheugd dat wij bekend kunnen maken dat wij het voornemen hebben om te gaan samenwerken met BlackRock,” zei Chris Allen, Group CEO van Quintet. “Wij hebben BlackRock gekozen vanwege de diepgang en kwaliteit van de beleggingsexpertise van de onderneming, de schaal en het bereik van de beleggingsactiviteiten en de kracht van het risicobeheerplatform. Dit alles zal het werk van onze beleggingsspecialisten ondersteunen en de propositie die Quintet haar cliënten kan aanbieden aanvullen en versterken. 

“Ons besluit om te gaan samenwerken met BlackRock zal ons beter in staat stellen om voorop te blijven lopen op het gebied van product- en portefeuille-innovatie,” zei hij. “Daardoor kunnen wij onze cliënten nog beter van dienst zijn - door een groter bereik, efficiëntie en meer flexibiliteit - waarbij wij er continu naar streven om solide resultaten voor onze cliënten te realiseren.”

Allen voegde hieraan toe: “Zoals blijkt uit de aankondiging van vandaag, richten wij ons op versterking van de fundamenten van onze onderneming om te zorgen voor aanhoudende groei. Wij doen dat ook via onze bredere strategievernieuwing. Deze bestaat uit een reeks maatregelen die wij in de loop van dit jaar en 2024 gestaag blijven implementeren en is bedoeld om extra schaalvoordelen te realiseren, de organisatie minder complex te maken en de samenwerking op het gebied van dienstverlening aan onze cliënten verder te versterken.”

“Uitbreiding van onze beleggingscapaciteit met de expertise van BlackRock gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze winstgevendheid en het realiseren van groei op lange termijn. Wij willen nog efficiënter worden en stellen de belangen van onze cliënten voorop bij alles wat wij doen.”

Stephen Cohen, Head of Europe, Middle East and Africa bij BlackRock, zei hierover: “Wij zijn heel blij dat Quintet ons heeft geselecteerd voor het versterken van haar beleggingscapaciteit in deze volgende fase van haar groeistrategie. Op de toekomst gerichte cliënten zoals Quintet gebruiken BlackRock steeds vaker als platform ter ondersteuning van hun behoeften op het gebied van investment management en financiële technologie. Wij kijken ernaar uit om onze beleggingsoplossingen, technologie voor risicobeheer en researchcapaciteiten te gaan delen met Quintet, als aanvulling en versterking van haar bestaande propositie, zodat Quintet kan blijven voldoen aan de veranderende financiële behoeften van cliënten voor de lange termijn.”

De contractuele voorwaarden voor de overeenkomst tussen Quintet en BlackRock moeten nog definitief worden goedgekeurd. Naar verwachting gebeurt dit in het derde kwartaal van dit jaar. De voorwaarden voor die overeenkomst worden niet bekendgemaakt. 

Over Quintet Private Bank:

Quintet Private Bank (Europe) S.A. is in 1949 opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg en is met circa 2.000 werknemers actief in meer dan 50 Europese steden. Quintet is een algemeen erkende, toonaangevende private bank voor vermogende personen, hun families en een breed scala aan institutionele en professionele cliënten, waaronder family offices, stichtingen en externe vermogensbeheerders. De Quintet familie van private banken bestaat uit: 

Nadere informatie vindt u op: www.quintet.com

Voor nadere informatie over InsingerGilissen kunt u contact opnemen met:

Jeroen Stuart
Hoofd Marketing & Business Development
+31654313479
Jeroen.stuart@insingergilissen.nl

Voor nadere informatie over Quintet Bank kunt u contact opnemen met:

Nicholas Nesson
Group Head of Corporate Communications
Quintet Private Bank, Luxembourg
+352 4797 2065
nicholas.nesson@quintet.com


Over BlackRock:

BlackRock stelt zich ten doel om een groeiend aantal mensen te helpen hun financiële toekomst goed te regelen. Als belangenbehartiger van onze cliënten en toonaangevend leverancier van financiële technologie helpen wij miljoenen mensen om vermogen op te bouwen voor elke fase van hun leven, door beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. 

Ga voor meer informatie over BlackRock naar www.blackrock.com/corporate

Voor nadere informatie over BlackRock kunt u contact opnemen met:

Emma Phillips
Emma.phillips@blackrock.com
+44 (0) 7841 220 365

Felicity Press
felicity.press@blackrock.com
+44 (0) 776 813 1709


Disclaimer:
Dit persbericht is van algemene aard en vormt geen juridisch, boekhoudkundig of beleggingsadvies. Beleggers moeten zich ervan bewust zijn dat in het verleden behaalde resultaten geen indicatie vormen voor toekomstige resultaten en dat de waarde van beleggingen kan dalen of stijgen. Veranderingen in de wisselkoersen kunnen er ook toe leiden dat de waarde van de onderliggende beleggingen stijgt of daalt.

Contact