Grafiek van de week | Nvidia: de drijvende kracht achter outperformance van de VS
Wekenlang keken beleggers uit naar de tweede kwartaalcijfers van Nvidia, fabrikant van chips die gebruikt worden voor kunstmatige intelligentie.

De spectaculaire eerste kwartaalcijfers in mei gaven de koersen van bedrijven die inzetten op kunstmatige intelligentie, een enorme boost. Het markeerde het startpunt van outperformance voor de Amerikaanse aandelenmarkt t.o.v. de rest van de wereld.

Nvidia werd met Apple, Meta, Microsoft, Amazon, Tesla en Alphabet omgedoopt tot The Magnificent Seven. Deze groep bedrijven is grotendeels verantwoordelijk voor de stijging van de S&P 500.

De cijfers van Nvidia deze week overtroffen ruimschoots de hooggespannen verwachtingen. Het bedrijf weet volop te profiteren van de grote belangstelling voor kunstmatige intelligentie. De koersen van The Magnificent Seven zijn dit jaar fors gestegen. Met de dominante positie die bedrijven als Nvidia innemen in groeimarkten als kunstmatige intelligentie, blijven wij echter positief op de vooruitzichten voor technologiebedrijven.

Bekijk hier de grafiek.
Contact