Grafiek van de week | Chinese aandelenbeurs onder druk
Chinese aandelen zijn de afgelopen dagen verder onder druk gekomen. Dit volgt op het Chinese partijcongres, waarbij president Xi Jinping voor een derde termijn is gekozen.

Beleggers zien in de groeiende macht van de president een risico voor financiële markten, omdat onder zijn leiding de nadruk sterk ligt op sociale welvaart. Dit kan ten koste gaan van de winstgevendheid van bedrijven.

De Chinese markt wordt dit jaar geplaagd door een combinatie van tegenvallende groei door het zero-Covid beleid, problemen in de vastgoedsector en oplopende geopolitieke spanningen.

De MSCI China noteert nu ca. 9X de (verwachte) winst. Bij de huidige lage waardering menen we dat veel van de zorgen van beleggers in koersen zijn verdisconteerd, in tegenstelling tot de Eurozone. Bovendien hebben beleidsmakers meer ruimte dan in het Westen om de economie monetaire en fiscaal te ondersteunen.

Wij handhaven daarom onze voorkeur voor opkomende markten. Een einde van het zero-Covid beleid en/of nieuwe stimuleringsmaatregelen om de economische groei aan te jagen, zouden de Chinese markt van een positieve impuls kunnen voorzien.

Bekijk de volledige grafiek van de week.

grafiek-van-de-week-31102022.PNG
Contact