Counterpoint Monthly | Het wordt lente
De wereldeconomie zet zijn herstel na de pandemie voort, maar zal onvermijdelijk nog enkele moeilijke periodes doormaken.
 

Een periode van warm weer rond Pasen kan verraderlijk zijn. De ene dag bent u buiten in een T-shirt van de zon aan het genieten en de volgende dag loopt u weer in uw winterjas omdat de temperatuur is gekelderd. Net zoals de wisseling van de seizoenen vaak niet geleidelijk plaatsvindt, zijn de economische omstandigheden gedurende een overgangsperiode ook vaak onzeker. Dit is ook het geval nu de centrale banken hun monetair beleid door middel van een reeks renteverhogingen verkrappen.

Bij het vaststellen van een beleidsrenteverhoging zijn er een groot aantal factoren waarmee rekening dient te worden gehouden, waaronder een aantal onzekerheden zoals een aanhoudend hoge inflatie, het nul-covid-beleid van China en verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketen. Door de verwoestende oorlog in Oekraïne en de humanitaire crisis blijkt duidelijk hoe snel de wereldorde uit balans kan raken. In onze halfjaarlijkse Outlook die in juni uitkomt, gaan we nader in op een groot aantal van deze vraagstukken en bespreken we wat dit voor de financiële markten betekent.

Lees er meer over in ons Counterpoint Monthly magazine

Contact