Weekagenda | Door chief investment strategist George Raven
De komende week bijzonder weinig economische statistieken, de aandacht van beleggers zal meer uitgaan naar de resultaten over het laatste kwartaal van 2020 van veel bedrijven, want het resultatenseizoen draait nog op volle toeren. Tot nu toe komt de winstgroei van Amerikaanse bedrijven uit op 6% op jaarbasis, wat 19% hoger is dan verwacht. Europese bedrijven meldden gemiddeld 11% lagere winsten, maar ook dat is 12% beter dan verwacht.

Qua economische statistieken de komende week vooral cijfers over de groei van de industriële productie in december, onder andere van Duitsland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Opvallend is dat er vrijwel geen verandering wordt verwacht ten opzichte van een maand eerder. Dit is natuurlijk een gevolg van het feit dat de industriële productie in de meeste landen al is hersteld. Dit in tegenstelling tot grote delen van de dienstensector.
 
De belangrijkste bedrijfsresultaten over het laatste kwartaal van 2020 zijn de komende week: Bekijk de volledige agenda (pdf)
Contact