InsingerGilissen bekroond als 'Beste Private Bank'

Voor het vierde jaar op rij werd InsingerGilissen in 2021 als winnaar uitgeroepen van de publieksprijs IEX Gouden Stier ‘Beste Private Bank van Nederland’.

Ook dit jaar (2024) zijn we weer genomineerd.


Ook bij de Citywealth International Financial Centre Awards 2021 viel Quintet Private Bank in de prijzen en mocht zij zich 'Private Bank of the Year - Europe' noemen. En ook in 2022 en 2023 kregen we diverse eervolle internationale aanbevelingen. We zijn er trots op dat onze dienstverlening door zowel cliënten als vakjury's regelmatig zeer goed wordt gewaardeerd. Zo goed zelfs, dat we onszelf van 2018 tot en met 2021 maar liefst vier jaar op rij De Beste Private Bank van Nederland mochten noemen na winst in de jaarlijkse competitie om een 'IEX Gouden Stier'.  En ook dit jaar (2024) zijn we weer genomineerd, zoals u kunt lezen op de website van de Gouden Stier


Selectie door publiek - oordeel vakjury

Uit vijf, door het publiek genomineerde private banks, namelijk ABN Amro MeesPierson, ING Private Banking, Rabobank Private Banking, Van Lanschot en InsingerGilissen, heeft een onafhankelijke vakjury InsingerGilissen in 2021 opnieuw uitgeroepen tot winnaar van de IEX Gouden Stier 'Beste Private Bank'. De samenstelling van de jury wijzigt regelmatig. Zo bestond die in 2019 uit uit Pieter Kort, hoofdredacteur IEX Media, Nico Inberg, hoofd IEX Beleggersdesk en Marcel Tak – onafhankelijk adviseur en productrecensent. In 2020 waren dat Pieter Kort en Marcel Tak, met steun van de onafhankelijke kennispartners Crowdfundmarkt, Finner.nl en Refinitiv Lipper. In 2021 waren het Pieter Kort (IEX) Iris van de Looij (DUFAS), Erik Mauritz (IEX Beleggersdesk), Tanja Nagel (DSI, EY), Marcel Tak (onafhankelijk productspecialist) en Eelco Ubbels (Alpha Research). 


Uit het juryrapport 2018

Private bank van het jaar: InsingerGilissen. "Private banking is de eredivisie van het vermogensbeheer, waar de grotere vermogens worden gestructureerd, belegd en voor volgende generaties worden veiliggesteld. De markt wordt gedomineerd door een beperkt aantal partijen, waaronder alle grootbanken, met elk hun sterke punten. In 2017 fuseerden de private banks Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen – allebei banken met een lange historie – tot InsingerGilissen. De bank verdient in het eerste volle jaar van zijn bestaan meteen de eerste jaarprijs in deze IEX Gouden Stier-categorie, door zowel de recente prestaties als door de kwaliteit van het hele aanbod. In 2018 boekte InsingerGilissen een iets hoger rendement dan de vier andere Beste Keuzes (gemiddeld profiel, peildatum september 2018). Ook over langere periodes boekt de bank een prima resultaat tegen kosten die tot de laagste in het segment behoren." 


Uit het juryrapport 2019

Beste private bank van het jaar: Insinger Gilissen. "Nederland heeft uitstekende private banks, mogen we wel stellen na een rondgang door deze sector. Alle Beste Keuzes leveren prima prestaties voor hun upmarket clientèle en de meesten van hen presteren het bovendien om in deze wereld van persoonlijke dienstverlening ook nog eens goed te scoren op het gebied van ‘onpersoonlijke’ digitale ervaring. InsingerGilissen levert de niet geringe prestatie om in deze ‘poule des doods’ de titel van private bank van het jaar te prolongeren. In ons onderzoek naar digitale klantbeleving behoort het tot de besten. In de overall beoordeling die ten grondslag ligt aan de Beste Keuze-verkiezing viel InsingerGilissen vooral op door zich schijnbaar moeiteloos te handhaven aan kop van het kleine peloton, met topscores op het gebied van organisatie, beleggingsbeleid en risicobeleid. Uiteindelijk kijken we voor toekenning van deze titel ook naar beleggingsprestaties – dat blijft ook bij private banks de kern van de dienstverlening. Direct in het oog springt daarbij de knappe prestatie in het stormachtige vierde kwartaal van 2018, waarin de beleggers van InsingerGilissen de minste schade opliepen van alle vijf beste Keuzes. In 2019 profiteerden klanten wel weer gewoon mee van het betere sentiment (we vergeleken de resultaten in een neutraal profiel). Knap beleggingswerk."


Uit het juryrapport 2020

Beste private bank van het jaar: InsingerGilissen "We kunnen kort zijn over de terechte winnaar van de Gouden Stier: InsingerGilissen wint voor het derde jaar op rij deze trofee, omdat het in de belangrijkste taak, het beheren het vermogen van de klant, duidelijk de beste resultaten laat zien. In de eerste desastreuze maanden van 2020 hield de vermogensbeheerder de verliezen het meest beperkt van alle huizen (neutraal profiel) en wist ook van het eerste herstel in mei en juni te profteren. Over heel 2020 èn over de laatste 3 en 5 jaar lieten de beleggers van InsingerGilissen hun private bank-concurrenten hun hielen zien. We kunnen nog toevoegen dat InsingerGilissen in 2020 een nieuw online informatiekanaal voor zijn klanten opende, de mogelijkheid aanbiedt om ook vastgoed te financieren en via een nieuwe fondsstructuur de kosten voor klanten verder wist te verlagen. Ook mooi, maar de beleggingsresultaten zijn eigenlijk al genoeg om InsingerGilissen de verdiende winnaar van de titel Private bank van het jaar te laten zijn."


In 2024 ook beste in categorie ‘Beleggingsfondsen (aanbieders)’?

Naast de nominatie voor de Gouden Stier 2023 voor ‘Beste private bank van Nederland’ is InsingerGilissen in 2024 ook genomineerd in de categorie ‘Beleggingsfondsen (aanbieders)’. De winnaars van de Gouden Stieren worden bekendgemaakt op donderdag 28 maart 2024 in zaal Felix Meritis in Amsterdam. Winnaar IEC Gouden Stier Beste Private Bank 2018, 2019, 2020, 2021Hoe kiest u de beste private bank of beste beleggingsbank?

De waarde van een goede private bank is nauwelijks te overschatten. Allereerst natuurlijk als deskundige vermogensbeheerder oftewel beleggingsbank, die u in staat stelt uw financiële doelen te bereiken. Maar ook bij alle overige belangrijke financiële beslissingen in uw leven kan uw private bank het verschil maken tussen een goede oplossing en de best denkbare. Voorwaarden zijn diepgaand inzicht van uw private banker in uw uitgangspunten, doelen en drijfveren. Natuurlijk vormt vertrouwen de basis voor zo’n relatie. 


De persoonlijke aanpak van InsingerGilissen


Na een eerste kennismaking geven onze adviseurs u inzicht in de haalbaarheid van uw specifieke wensen en doelen met behulp van een scenarioanalyse in een voorstel op maat. Dat stellen we kosteloos voor u op. Bij complexe situaties stelt een gespecialiseerde externe financial planner een Private Plan op. Deze expert adviseert strikt onafhankelijk van ons, op basis van eigen kennis en inzichten. Op basis van uw wensen en uitgangspunten, dan wel uw Private Plan, komen we tot een voorstel op maat en scherpen we zo nodig de beleggingsaanpak aan. Naar wens kan een Private Plan ook op een later moment voor u worden opgesteld. Contact