Het belang van duurzaamheid

Probleem vragen om oplossingen en een duurzame benadering draagt daar vaak aan bij. Wij zien duurzaamheid als kernwaarde in onze bedrijfsvoering en als motor van uw beleggingsresultaten.
duurzaam
Corporate Sustainability Report 2022
Ons Corporate Sustainability Report beschrijft onze inzet om milieu-, sociale en governance-overwegingen (ESG) centraal te stellen bij Quintet.
Actieve betrokkenheid om verandering aan te jagen
Bij InsingerGilissen plaatsen we duurzaamheid centraal. We vervullen de rol van actieve aandeelhouders (betrokken mede-eigenaars) omdat we ervan overtuigd zijn dat wanneer ondernemingen duurzaam zijn, ze betere bedrijven worden, wat ten goede komt aan beleggers, de maatschappij en de planeet.
duurzaam
duurzaam
7 veelgestelde vragen over duurzaam beleggen
Kwesties als klimaatverandering, milieuvervuiling en de noodzaak van hernieuwbare energiebronnen zijn steeds vaker voorpaginanieuws. Dat versterkt de aandacht van beleggers voor duurzaamheid. Deze beleggers willen er zeker van zijn dat hun geld wordt geïnvesteerd in overeenstemming met hun persoonlijke waarden.
Lees meer
Klimaatakkoord | actieplan en doelstellingen
Het Klimaatakkoord is een overeenkomst tussen diverse organisaties en bedrijven in Nederland om de opwarming van de aarde tegen te gaan. InsingerGilissen ondersteunt de doelstellingen van het Klimaatakkoord en heeft het mede ondertekend bij de totstandkoming in juli 2019. Dat betekent onder meer dat we hebben toegezegd een actieplan te formuleren om de CO2-uitstoot van onze portefeuilles te verminderen.
Lees meer (Engels)
Klimaatrapportage
future
Op de toekomst gericht
Belangrijke trends bepalen onze economieën en samenlevingen. Een set van krachtige structurele drijfveren helpt ons om thematische beleggingskansen te signaleren. Die 'drivers' van verandering zijn: demografische trends, ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, sociale verandering, duurzaamheid en technologische vooruitgang.
Eerder doeners dan dagdromers
Ons duurzaamheidsteam, handelend namens cliënten van InsingerGilissen en Quintet, stemde op aandeelhoudersvergaderingen voor of tegen bijna negenduizend voorstellen en ging de dialoog aan met zo'n vierhonderd bedrijven over de duurzaamheidskwesties die relevant zijn voor hun activiteiten. InsingerGilissen en Quintet stemden regelmatig tegen de benoemingen van besturen waarin de vertegenwoordiging van vrouwen ontbrak en drong aan op betere rapportage over en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.
Josie Stoker
Artikel | Rijker leven
Je kooldioxide-uitstoot berekenen
Een Fitbit voor je CO2-voetafdruk, dat was het idee achter de Capture-app die Josie Stoker en haar zakenpartner Abdul Aziz vorig jaar uitbrachten. "Als individu is het heel moeilijk om inzicht te krijgen in je CO2-uitstoot, vooral omdat die niet tastbaar is. Daarom zijn we ons gaan richten op een app waarmee je je CO2-voetafdruk kunt bijhouden" vertelt Stoker.
Lees meer
Artikel | Rijker leven
Verspilling voorkomen
De statistieken zijn verbijsterend. Wereldwijd verspillen we een derde van al het geproduceerde voedsel: dat is 1,3 miljard ton per jaar, met een geschatte waarde van 1 biljoen euro. “Ik besefte voor het eerst dat voedselverspilling zo'n groot probleem was toen ik als laatste het ontbijtbuffet in een hotel verliet en zag hoeveel er nog over was”, herinnert de Nederlandse ondernemer Olaf van der Veen zich. Hij ziet de situatie niet alleen als een probleem maar ook als een kans: om geavanceerde technologie te gebruiken om een verschil te maken.
Lees meer
Olaf van der Veen
Het Blue Pole Project
Het Blue Pole-project
Trotse partners in duurzaamheid
Quintet Private Bank (het moederbedrijf van InsingerGilissen) steunt de Turner Tweeling in het Blue Pole-project, een onderzoeksexpeditie naar plastic met een zeilboot op waterstof.
Lees meer

MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP
Contact