Het belang van duurzaamheid

Geen enkel probleem kan een oplossing ontlopen. Wij plaatsen duurzaamheid in het hart van ons bedrijf en als motor van uw beleggingen.
duurzaam
Corporate Sustainability Report 2022
Ons Corporate Sustainability Report beschrijft onze inzet om milieu-, sociale en governance-overwegingen (ESG) centraal te stellen bij Quintet.
Actief ownership om verandering aan te moedigen
Bij InsingerGilissen plaatsen we duurzaamheid in het hart van ons bedrijf en als motor van uw beleggingen. We zien onszelf als actieve eigenaars omdat we ervan overtuigd zijn dat wanneer bedrijven duurzaam zijn, ze betere bedrijven worden, wat ten goede komt aan beleggers, de maatschappij en de planeet.
duurzaam
duurzaam
7 veelgestelde vragen over duurzaam beleggen
Kwesties als klimaatverandering, vervuiling en hernieuwbare energie zijn steeds vaker voorpaginanieuws, waardoor duurzaam beleggen bij veel beleggers op de voorgrond treedt. Deze beleggers willen er zeker van zijn dat hun geld wordt gebruikt op een manier die in overeenstemming is met hun persoonlijke waarden.
Lees meer
Klimaatakkoord | actieplan en doelstellingen
Het Klimaatakkoord is een overeenkomst tussen vele organisaties en bedrijven in Nederland om de opwarming van de aarde tegen te gaan. InsingerGilissen ondersteunt de doelstellingen van het Klimaatakkoord en heeft het ondertekend bij oprichting in juli 2019. Hiermee hebben we onder meer toegezegd een actieplan te formuleren om de CO2 uitstoot van onze portefeuilles terug te brengen.
Lees meer (Engels)
Klimaatrapportage
future
Een blik naar de toekomst
Belangrijke trends geven vorm aan onze economieën en samenlevingen. We gebruiken een set van vier krachtige structurele drijfveren om thematische kansen te identificeren. Dit zijn: demografische verandering, regelgevende ontwikkelingen, sociale verschuivingen, duurzaamheid en technologische vooruitgang.
Voor de doeners, niet voor de dagdromers
Ons duurzaamheidsteam, dat handelde namens klanten van InsingerGilissen en Quintet, stemde op bijna 9000 voorstellen en ging de dialoog aan met 400 bedrijven over duurzaamheidskwesties die relevant zijn voor hun activiteiten. InsingerGilissen en Quintet stemden regelmatig tegen benoemingen in besturen waar de vertegenwoordiging van vrouwen ontbrak, en drong aan op meer rapportage over en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.
Josie Stoker
Artikel | Rijker leven
Koolstofdioxide berekenen
Een Fitbit voor je CO2-voetafdruk, dat was het idee achter de Capture-app die vorig jaar werd uitgebracht door Josie Stoker en haar zakenpartner Abdul Aziz. "Als individuen is het heel moeilijk om inzicht te krijgen in onze CO2-uitstoot, vooral omdat het niet tastbaar is. Daarom besloten we ons te richten op het bijhouden van de CO2-voetafdruk met behulp van de app," vertelt Stoker.
Lees meer
Artikel | Rijker leven
Verspilling voorkomen
De statistieken zijn verbijsterend. Wereldwijd verspillen we een derde van al het geproduceerde voedsel: dat is 1,3 miljard ton per jaar, met een geschatte waarde van 1 biljoen euro. “Ik besefte voor het eerst dat voedselverspilling zo'n groot probleem was toen ik als laatste het ontbijtbuffet in een hotel verliet en zag hoeveel er nog over was”, herinnert de Nederlandse ondernemer Olaf van der Veen zich, die de situatie niet alleen als een probleem zag maar ook als een kans om vooruitstrevende technologie te gebruiken om een verschil te maken.
Lees meer
Olaf van der Veen
Het Blue Pole Project
Het Blue Pole Project
Trotse partners in Duurzaamheid
Quintet Private Bank (moederbedrijf van InsingerGilissen) steunt de Turner Tweeling in het Blue Pole Project, een plastic onderzoeksexpeditie met een zeilboot op waterstof.
Lees meer

MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP