Zelfstandig vermogensbeheerders

Meer dan een depotbank

Het team van InsingerGilissen Services gaat graag een samenwerking met u aan, waarbij de rolverdeling duidelijk is. U richt zich volledig op uw cliënten en hun vermogen, terwijl wij achter de schermen de rest regelen. Dat betekent dat u het beleggingsbeleid bepaalt en wij de ondersteunende diensten zoals effectenadministratie, rapportages en orderuitvoering verzorgen. En daar blijft het niet bij...

Als u als zelfstandig vermogensbeheerder kiest voor InsingerGilissen Services, kiest u voor meer dan een depotbank. 

Bij ons:

Zwelfstandig vermogensbeheerders
Waarom InsingerGilissen Services?

Als zelfstandig vermogensbeheerder en ondernemer zoekt u een partij waarmee u een langdurige samenwerking kunt opbouwen. InsingerGilissen Services heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van professionals zoals u, die vermogensbeheer of beleggingsadvisering aanbieden voor particulieren. Wij gaan graag een samenwerkingsverband met u aan, waarin u altijd de regie houdt.

Onze handelsexperts bereikbaar
Uiteraard bepaalt u zelf hoe u uw beleggingsbeleid inricht, welke beleggingsoplossingen u aan uw cliënten aanbiedt en welke beleggingsbeslissingen u neemt. Zowel bij het adviseren als bij het daadwerkelijk uitvoeren van de orders kunnen onze gespecialiseerde handelaren u ondersteuning bieden. Wij beschikken over informatie en systemen die van belang zijn voor weloverwogen beslissingen, adviezen en kwalitatief hoogstaande uitvoering. Onze ervaren handelaren staan klaar voor u en uw cliënten.

AFM-registratie
Vermogenszaken vragen om kwaliteit, integriteit en professionaliteit. Daarom werken wij alleen samen met zelfstandige vermogensbeheerders met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Heeft u die nog niet? Wij begeleiden u graag bij uw AFM-vergunning.

Starten als zelfstandig vermogensbeheerder

Voordat u als zelfstandig vermogensbeheerder aan de slag kunt gaan, komt er veel op u af. Wist u bijvoorbeeld dat aspirant-bestuurders over voldoende aantoonbare bestuurlijke en leidinggevende vaardigheden moeten beschikken? Wij ondersteunen u graag bij uw vragen over noodzakelijke criteria. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van specialisten die u kunnen begeleiden bij uw vergunningsaanvraag bij de AFM.

Vergunningsaanvraag zelfstandig vermogensbeheerders
Zo’n vergunningsaanvraag is vaak een tijdrovend en kostbaar traject. Wij hebben al veel startende vermogensbeheerders begeleid en staan bij de AFM bekend als een betrouwbare partner. Vanaf het eerste moment krijgt u een vast aanspreekpunt bij InsingerGilissen Services. Deze persoonlijke adviseur is er niet alleen om met u samen te werken. Hij of zij zorgt er ook voor dat de aanvraag sneller verloopt. Uw adviseur informeert u over de actuele status van de vergunningaanvraag, zodat u altijd exact weet wat er speelt. Wij streven ernaar om de vergunningsverlening binnen dertien weken rond te hebben.

Wat heeft u nodig als zelfstandig vermogensbeheerder?
Heeft u alles in huis om een zelfstandig vermogensbeheerder te worden? Een lastige vraag om zo even te beantwoorden. Waarschijnlijk weet u dat de AFM een aantal eisen stelt om een vergunning te ontvangen (artikel 2:96, Wet op het financieel toezicht). Maar wat betekent dat voor u?

Met behulp van onderstaande checklist weet u of u aan alle eisen voldoet.

  • Heeft u een zakelijke partner?
  • Hebben u en uw zakelijke partner beleggingstypische ervaring die in lijn is met de effectendiensten die u wilt gaan verrichten?
  • Hebben u en uw zakelijke partner tenminste twee jaar bestuurlijke en leidinggevende vaardigheden?
  • Heeft u geen reden om te denken dat de AFM u niet betrouwbaar of geschikt zou achten?
  • Heeft u al een businessplan geschreven?
  • Heeft u al een plan voor Administratieve Organisatie & Interne Controle (AO/IC) opgezet? 

Heeft u alle vragen met een ‘ja’ kunnen beantwoorden? Dan kunt u uw aanvraag bij de AFM indienen. Weet bovendien dat wij uw partner kunnen zijn in de rol van depotbank.

Voldoet u nog niet aan alle eisen? Maak dan gerust een afspraak met ons voor een vrijblijvend advies.

Cliënt van zelfstandig vermogensbeheerder

U heeft een zelfstandig vermogensbeheerder ingeschakeld die is aangesloten bij InsingerGilissen Services. Hoe werkt dat? En wie doet wat voor u?

Uw vermogensbeheerder beheert uw vermogen en is uw aanspreekpunt voor al uw vermogenszaken. Uw vermogensbeheerder maakt gebruik van InsingerGilissen Services als depotbank, mede omdat zij een bankvergunning heeft. InsingerGilissen Services is al ruim 25 jaar een betrouwbare en solide bank voor vermogensbeheerders.

Wat doet InsingerGilissen Services dan voor u?
Wij administreren uw vermogen. Dat betekent dat uw rekening – zowel effecten- als liquiditeitsdeposities – bij ons worden aangehouden. Daarnaast zorgen wij voor de uitvoering en afwikkeling van effectentransacties, indien uw vermogensbeheerder namens u de opdracht geeft. En bieden wij aanvullende bancaire diensten, zoals kredietverlening en deposito.

Bovendien vindt u in Mijn InsingerGilissen – een persoonlijke online omgeving – uw beleggingsportefeuille. Zo heeft u dagelijks inzage in de prestaties van uw portefeuille, toevoegingen en onttrekkingen, aan- en verkooptransacties, dividenden en coupons. Ook heeft u met dit account toegang tot uw afschriften, aan- en verkoopnota’s, informatie over eventuele margin-verplichtingen en een jaarlijks fiscaal- en vermogensoverzicht.

Wat zijn de kosten?
Wij brengen marktconforme tarieven in rekening. Uw vermogensbeheerder informeert u over de tarieven voor de verschillende diensten.

MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP
Contact