Hoogste beoordeling Finner

Finner.nl waardeert InsingerGilissen wederom met het hoogste aantal sterren: 5! Daar zijn wij trots op. Jaarlijks wordt onze vermogensbeheerdienstverlening door deze onafhankelijke partij beoordeeld. Finner.nl is het grootste vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers in Nederland.

Bekijk het volledige beoordelingsrapport van Finner.

Zo werkt Finner

Finner.nl beoordeelt vermogensbeheerders op 25 onderdelen en 80 criteria op het gebied van organisatie, kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid. Per onderdeel kunnen punten worden behaald.

Organisatie

Er vindt een controle plaats op de aanwezigheid van de juiste vergunningen (AFM, DNB), registratie bij het Kifid en DSI en diverse kwaliteitsvereisten. Daarnaast wordt het trackrecord en de omvang van beheerd vermogen beoordeeld.

Kostenbeleid

Op basis van actuele portefeuilles worden de hoogte, de voorwaarden en transparantie van alle kosten getoetst o.b.v. de laatste wet en regelgeving (MifidII). Ook wordt er gekeken naar ongewenste verdienmodellen en goede informatievoorziening.

Beleggingsbeleid

Op basis van beleggingsportefeuilles worden transparantie en betrouwbaarheid van de rendementen, de onafhankelijkheid van het beleid (eigen producten) en de uitgangspunten en borging van het beleid gevalideerd.

Risicobeleid

De transparantie van risico’s en communicatie naar klanten over risico’s worden beoordeeld. Zo wordt het inzicht in de risicoprofielen getoetst, het gevoerde risicobeleid en hoe de monitoring van beleggingsrisico’s plaatsvindt. Finner vergelijkt private banks en vermogensbeheerders objectief op organisatie, kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid. Op ieder deelgebied krijgen wij de hoogst mogelijke beoordeling van vijf sterren en scoren wij – volgens de vergelijkingssite – beter dan andere private banks.

Finner
Contact