Duurzame indexfondsen

Met haar duurzame indexfondsen biedt InsingerGilissen een unieke oplossing voor beleggers die tegen lage kosten duurzaam willen beleggen. De fondsen volgen de bijbehorende S&P Dow Jones Sustainability Index (DJSI), met additionele uitsluiting van bedrijven actief in de wapenindustrie, alcohol, tabak en gokken.

Samenvatting van rechten van beleggers
Duurzaamheidsinformatie Sustainable World Index Fund
Duurzaamheidsinformatie Sustainable North America Index Fund
Duurzaamheidsinformatie Sustainable Europe Index Fund

InsingerGilissen biedt de volgende drie fondsen aan:

Sustainable World Index Fund
Het Sustainable World Index Fund streeft ernaar het rendement van de Dow Jones Sustainability World Developed Ex Korea Diversified Select zo dicht mogelijk te benaderen. Het fonds is een fiscale beleggingsinstelling (FBI). Deze structuur levert extra rendement op het fonds bronbelasting kan terugvorderen.
 
Sustainable North America Index Fund

Met het Sustainable North America Index Fund (SNAIF) belegt u gespreid in duurzame ondernemingen over in Noord Amerika. De Sustainable Asset Management Group (SAM) beoordeelt de duurzaamheid en selecteert per sector de meest duurzame bedrijven voor het Sustainable North America Index Fund.

Het Sustainable North Amerika Index Fund streeft ernaar het rendement van de Dow Jones Sustainability North Amerika Index ex all zo dicht mogelijk te benaderen. Het fonds is een fiscale beleggingsinstelling (FBI). Deze structuur levert extra rendement op het fonds bronbelasting kan terugvorderen.

Sustainable Europe Index Fund

Met het Sustainable Europe Index Fund (SEIF) belegt u gespreid in duurzame ondernemingen over in Europa. De Sustainable Asset Management Group (SAM) beoordeelt de duurzaamheid en selecteert per sector de meest duurzame bedrijven voor het Sustainable Europe Index Fund.

De doelstelling van het Sustainable Europe Index Fund is het behalen van een rendement dat het rendement van de Dow Jones Sustainability Europe Index ex all zo dicht mogelijk benadert. Het fonds is een fiscale beleggingsinstelling (FBI). Deze structuur levert extra rendement op het fonds bronbelasting kan terugvorderen.

Lage belastingdruk en lage kosten

Gevestigd in Nederland maken de fondsen gebruik van de mogelijkheid om vergaand dividendbelasting terug te vorderen op basis van Nederlandse belastingverdragen. Dit zorgt voor een relatief lage belasting druk. Omdat gebruik wordt gemaakt van indexbeleggen zijn tevens de kosten voor de belegger zeer laag. Lage belastingdruk en lage kosten komen uiteindelijk rendement van de fondsen ten goede.

Duurzame beleggingsoplossing

Door het selecteren van duurzame bedrijven, het uitsluiten van bepaalde deelsectoren, door rekening te houden met de UN Global Compact beginselen en door het gesprek met de bedrijven aan te gaan, leveren de Sustainable Index Funds een duurzame beleggingsoplossing.


Contact