Weekagenda | Door chief investment strategist George Raven
De komende week in Europa nog de inkoopmanager indexen van Spanje en Italië op maandag en woensdag. Van Duitsland en Frankrijk en de eurozone als geheel werden de eerste schattingen al eerder bekend gemaakt en volgen de komende week de definitieve cijfers. Verder vooral cijfers over de Duitse economie, met de detailhandelsverkopen op maandag, de fabrieksorders op donderdag en de industriële productie en exportgroei op vrijdag.

In de VS ligt het accent op de werkgelegenheidscijfers, die de laatste tijd zwaar meevallen als gevolg van de geleidelijke opening van de economie. Op woensdag de verandering in de werkgelegenheid van loonstrookverwerker ADP, op donderdag de wekelijkse aanvragen van nieuwe werkloosheidsuitkeringen en op vrijdag banengroei, uurloongroei en het officiële werkloosheidspercentage, dat uiteraard naar verwachting verder daalt.
 
De meeste aandacht van beleggers zal blijven uitgaan naar de bedrijfscijfers, die tot nu toe voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. Het resultatenseizoen draait nog op volle toeren: Bekijk de volledige agenda (pdf)
Contact