Lessen voor een rijker leven - de podcastserie

Als u terug zou kunnen gaan in de tijd, welk advies geef je je jongere zelf voor een rijker leven?

Luister naar 'Lessen voor een rijker leven'. De podcastserie met Thijs Lindhout en gasten:

 • Adriaan van Dis - schrijver
  Beluister hier zijn podcast via de website van BNR.
 • Zarayda Groenhart - entrepreneur
  Beluister hier haar podcast via de website van BNR.
 • Glenn Helder - drummer / voetballer
  Beluister hier zijn podcast via de website van BNR.
 • Frédérique Spigt - zangeres
  Beluister hier haar podcast via de website van BNR.
 • Hedy d’Ancona - voormalig minister
  Beluister hier haar podcast via de website van BNR.
 • Wilco van Rooijen - bergbeklimmer
  Beluister hier zijn podcast via de website van BNR.
 • Monique van de Ven - actrice
  Beluister hier haar podcast via de website van BNR.

Adriaan van Dis

Schrijver

 

Beluister hier nu de 'Lessen voor een rijker leven' van Adriaan van Dis.

Voorafgaand aan de podcast schreef Adriaan zichzelf een brief waarin hij schrijft: "Mag ik je een wijze raad geven? Misschien kun je na je zestiende nog een ander pad in slaan. Wees niet zo bang. Steek je tong uit naar zekerheid en fatsoen. Vertrouw op jezelf. Waarom zou je zoals ik nog twintig jaar moeten stapelen om uiteindelijk een academische titel te behalen?"

Zarayda Groenhart

Entrepreneur

 

Beluister hier nu de 'Lessen voor een rijker leven' van Zarayda Groenhart.

Voorafgaand aan de podcast schreef Zarayda zichzelf een brief waarin zij schrijft: "Met deze brief wil ik je herinneren aan het belangrijkste inzicht dat je opdeed in al die jaren dat je jezelf zo wilde bewijzen aan de buitenwereld. Alle rijkdom die je in je leven gebracht hebt, diende zich aan omdat je groot durfde te dromen. Hardop durfde te dromen. Je liet je niet tegenhouden door wat anderen daarvan vonden. Je hebt nooit laten beperken door het ongeloof van de ander."

Glenn Helder

Drummer / voetballer

 

Beluister hier de 'Lessen voor een rijker leven' van Glenn Helder.

Voorafgaand aan de podcast schreef Glenn zichzelf een brief waarin hij schrijft: "Jij weet dus nu gelijk dat ik het allerbeste met jou voor heb (jij bent goed mens en goud hart) want het is ook in mijn belang (jouw oudere ik) dat jij NIET dezelfde fouten maak die ik gemaakt heb op jouw leeftijd!!"

Frédérique Spigt

Zangeres

 

Beluister hier de 'Lessen voor een rijker leven' van Frédérique Spigt.

Voorafgaand aan de podcast schreef Frédérique zichzelf een brief waarin zij schrijft: "Waarom ik ben wie ik ben. Dan zie ik dat ik de moed heb gehad om over de randen heen te kijken. Af te wijken van de clichés. Soms tegen alle adviezen in, geen droog brood op de plank, te kiezen voor het wonderlijke, het ongrijpbare, niet voor het materiële. Die vrijheid is goud waard."

Hedy d'Ancona

Voormalig minister

 

Beluister hier de 'Lessen voor een rijker leven' van Hedy d'Ancona.

Voorafgaand aan de podcast schreef Hedy zichzelf een brief waarin zij schrijft: "59 jaar ben je en dat is eigenlijk wel aan de oude kant om weer eens zo hevig verliefd te worden. Op iemand van 62; vier oude sokken. Moet ik je daarvoor niet waarschuwen? Wordt dit de vierde relatie in bijna 60 jaar die uiteindelijk toch weer - ver voor de eindstreep - wordt opgeheven?"

Wilco van Rooijen

Bergbeklimmer

 

Beluister hier de 'Lessen voor een rijker leven' van Wilco van Rooijen.

Voorafgaand aan de podcast schreef Wilco zichzelf een brief waarin hij schrijft: "Als je terug in de tijd zou kunnen gaan, welke boodschap zou je dan aan jezelf geven? Nieuwsgierig zijn (en blijven). Optimist zijn (en blijven)."

Monique van de Ven

Actrice

 

Beluister hier 'Lessen voor een rijker leven' van Monique van de Ven. Deze speciale laatste aflevering van de podcastserie wordt opgenomen voor een live publiek.

Voorafgaand aan de podcast schreef Monique zichzelf een brief waarin zij schrijft: "Eigenlijk vind ik dat je, het op die jonge leeftijd niet zo slecht gedaan hebt, je was nieuwsgierig, leergierig, open en geïnteresseerd, je hebt keuzes gemaakt en je bent in het diepe gedoken. Het resulteerde in een geweldige ervaring en een prachtige film. Sommige mensen zeggen dat je geluk hebt gehad. En dat is ook zo."