Ons duurzaamheidsbeleid

Als private bank zijn we ons bewust van onze positie in de samenleving en onze invloed hierop. We zien het als onze plicht om verantwoord te handelen en verantwoord te beleggen en als zodanig verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van onze planeet, de maatschappij en voor de generaties na ons.

We zijn ervan overtuigd dat met goed beleid, verantwoord beleggen en uitvoering daarvan, risico’s in beleggingsportefeuilles in belangrijke mate worden beperkt. 

We zijn ondertekenaar van de Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties en hanteren het Beleid Verantwoord Beleggen voor al onze beleggingen. Onderdeel van dit beleid zijn minimale ESG-vereisten, actief aandeelhouderschap, ethische uitsluitingen, ESG-integratie en -rapportage. 

Naast het Beleid Verantwoord Beleggen hanteren we ook een Beleid Duurzaam Beleggen. Dit beleid gaat verder op het gebied van duurzaamheid, zoals uitsluiting bij betrokkenheid van bedrijven in (als niet-duurzaam aangemerkte) activiteiten en bij controverses/ernstige incidenten, en stelt strengere eisen om te voldoen aan de Global Compact Principles van de Verenigde Naties. In het Beleid Duurzaam Beleggen is een algehele duurzaamheidsscore mede bepalend of een instrument in een beleggingsportefeuille wordt opgenomen en hoe een beleggingsportefeuille wordt  samengesteld. Hierbij maken wij onder andere gebruik van onafhankelijke research.

Meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, duurzaamheidsrisico’s en onze duurzame producten vindt u op deze website of in onze brochure 'Duidelijk over Duurzaamheid'.

Lees ook de verklaring ongunstige effecten duurzaamheid (PASI)

InsingerGilissen en Quintet

InsingerGilissen is Quintet, en samen plaatsen we duurzaamheid in het hart van onze bedrijfsvoering en als drijfveer van onze beleggingen.

De filosofie van Quintet over duurzaam beleggen omvat verschillende strategieën.

Lees verder

InsingerGilissen en Quintet
Ons beleid Verantwoord Beleggen
Verantwoord handelen en verantwoord beleggen is onze norm en de basis voor onze beleggingen. Om dit ook formeel vast te leggen hebben Quintet en InsingerGilissen daarom het Beleid Verantwoord Beleggen opgesteld. 

Lees verder

 

Ons beleid Verantwoord Beleggen
Ons beleid Duurzaam Beleggen

Naast Verantwoord Beleggen kennen we ook de beleggingspropositie Duurzaam Beleggen. Beleggingsproducten en beheeroplossingen die volgens dit beleid beleggen, gaan nog een stap verder als het gaat om de duurzaamheid van de portefeuille.

Lees verder
Ons beleid Duurzaam Beleggen
Aanvullende beleidsdocumenten
Aanvullende beleidsdocumenten

MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP