Trotse partners in duurzaamheid

Trotse partners in duurzaamheid

Het Blue Pole Project

Quintet steunt de Turner Tweeling in het Blue Pole Project, een onderzoeksexpeditie naar plastics, met een zeilboot die ook op waterstof kan varen.

Quintet Private Bank (moederbedrijf van InsingerGilissen) werkt samen met de Turner Tweeling in onze gedeelde visie naar een duurzamere toekomst. 

Het Blue Pole Project

De Turner Tweeling onderneemt doelgerichte avonturen ten behoeve van mens en planeet. Met het Blue Pole Project willen ze het gebruik van stroom uit waterstof normaliseren en de overstap naar groene technologieën stimuleren. Het project omvat een zes weken durende, 100% emissievrije zeilexpeditie naar de Atlantische pool in een op waterstof aangedreven zeilboot, terwijl ze gegevens verzamelen voor een onderzoeksstudie uitgevoerd door de International Marine Litter Unit van Plymouth University. Deze studie heeft als doel heeft identificeren van macroplastics in de oceaan. De resultaten van deze studie zullen helpen bij het opzetten van een opruimstrategie voor oceaanplastics voor de lange termijn.

Introducing the Turner Twins

Maak kennis met de Turner Tweeling

De Turner tweelingbroers zijn Britse avonturiers die een groot aantal eerste expedities ter wereld hebben geleid. Dit deden ze om de wereld te laten zien hoe nieuwe technologie gebruikt kan worden in het voordeel van mens en planeet.

Samen hebben ze de Atlantische Oceaan overgestoken, de Elbrus-berg en de Groenlandse ijskap beklommen en verschillende moeilijk toegankelijke gebieden bezocht, waaronder in Australië, Noord- en Zuid-Amerika en de Noord- en Zuidpool.

Het is tijd voor verandering

Er zitten 5,25 biljoen stukjes plastic afval in de oceaan. Van die massa drijft 269.000 ton op het oppervlak, terwijl zo'n vier miljard plastic microvezels per vierkante kilometer de diepzee vervuilen. Elk jaar komt er 10 miljoen ton plastic in de oceaan terecht, en als je bedenkt hoe een legosteentje tot wel 1.300 jaar in de oceaan kan overleven, loopt dit snel op.

Klimaatveranderingen zijn nu onvermijdelijk en onomkeerbaar, maar als we tegen 2050 klimaatneutraliteit kunnen bereiken, kunnen we nog steeds enkele van de meest verwoestende effecten van de opwarming van de aarde vermijden, waaronder het vertragen van de opwarming en het verminderen van de zuurgraad van de oceanen. Het is nu belangrijker dan ooit om actie te ondernemen en de weg te wijzen naar een betere toekomst.

Aanpak


InsingerGilissen en duurzaamheid

Wij plaatsen duurzaamheid in het hart van ons bedrijf en als motor van uw beleggingen. Verander wat je niet leuk vindt. Investeer in wat je doet.

Kom meer te weten
Contact