Een spaardeposito dat past bij uw plannen

Aantrekkelijk rendement op uw liquiditeiten, als u die een bepaalde tijd wilt wegzetten.

NEEM CONTACT OP

Vanaf €500.000

Heeft u een bedrag van 500.000 tot 5.000.000 euro beschikbaar dat u pas over een of meer kwartalen nodig heeft? Een spaardeposito of termijndeposito levert meestal meer op dan een direct opvraagbare spaarrekening. U kunt kiezen uit de termijnen 3, 6, 9, 12, 18 en 24 maanden.

Rentevergoedingen (op jaarbasis) op een InsingerGilissen Spaardeposito in euro's op 15 april 2024.


Neem voor het rentetarief dat we u kunnen bieden contact met ons op.

3 maanden vast

3,16%       

6 maanden vast

3,14%       

9 maanden vast

3,06       

12 maanden vast

3,02%       

18 maanden vast

3,10%      

24 maanden vast

3,18%       

Een spaardeposito geeft zekerheid

Beleggen biedt op langere termijn uitzicht op hogere rendementen dan een direct opvraagbare spaarrekening, termijndeposito of spaardeposito. Maar bij beleggen kan uw inleg tussentijds minder waard worden. Sparen en spaar- of termijndeposito’s bieden op kortere termijn meer zekerheid: u krijgt na afloop uw inleg met rente terug. Ook valt een deel van uw tegoed onder het depositogarantiestelsel*. 

Having a rest next to a mountain lake
Pottery

Past ons Spaardeposito bij uw plannen?

Uw persoonlijke situatie, wensen en financiële doelen staan centraal in onze dienstverlening. Als oplossingen geven we niet alleen beleggen en kredieten in overweging, maar ook spaar- of termijndeposito’s. Als u contact met ons opneemt, brengen we graag uw mogelijkheden in kaart. Vul daarvoor het contactformulier in. 

Contactformulier

Wat is een deposito eigenlijk?

Een spaardeposito of termijndeposito is een spaarvorm waarbij u een bepaald spaartegoed voor een vaste periode wegzet bij uw bank tegen een vooraf vastgestelde rente. U krijgt meestal een hogere rentevergoeding dan op een direct opvraagbare spaarrekening. Dat is mogelijk doordat uw bank erop kan rekenen een vaste tijd over uw inleg te kunnen beschikken en zodoende het bedrag kan beleggen in kortlopende leningen op de geldmarkt. 

hand
girl

Wat is het verschil tussen een spaardeposito en een termijndeposito?

Eigenlijk is er geen verschil. Beide zijn spaarvormen met een afgesproken, vaste looptijd met een vaste, afgesproken rentevergoeding en een vast bedrag (inleg). Sommige banken noemen deposito’s met een looptijd tot 1 jaar ‘termijndeposito’ en langer lopende deposito’s ‘spaardeposito’. Wij gebruiken alleen het begrip Spaardeposito. 

Welke termijnen en valuta’s biedt InsingerGilissen aan?

U kunt bij ons een Spaardeposito afsluiten voor drie, zes, negen of twaalf maanden. En wilt u uw Spaardeposito in een andere valuta dan de euro? Bijvoorbeeld in Amerikaanse dollars of Britse ponden? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u in veel valuta’s een voorstel doen en een aantrekkelijke rentevergoeding aanbieden. 


Hoe zit het met belastingen?

Uw Spaardeposito-tegoed valt, net als andere spaartegoeden en beleggingen, in box 3 van de Inkomstenbelasting. Meer hierover kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

lady
father with son

Kan ik nog bij mijn geld als ik het plotseling nodig heb?

Kenmerkend voor een deposito is de afgesproken termijn en vaste rentevergoeding. Toch is voortijdige opname bij InsingerGilissen mogelijk, alleen brengen wij kosten in rekening bij opname voor de afgesproken einddatum. Precieze informatie hierover kunt u vinden in de Voorwaarden Spaardeposito, die deel uitmaken van de Voorwaarden Premium Renterekening

Hoe sluit ik een Spaardeposito af?

U kunt een Spaardeposito openen via uw Client Advisor bij InsingerGilissen. Heeft u die nog niet? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op. 

Contactformulier
girl-with-blue-eyes
friends

Wat heb ik nodig?

Voor het afsluiten van een Spaardeposito heeft u een Premium Renterekening van InsingerGilissen nodig. Ook die kunt u openen via uw Client Advisor van InsingerGilissen. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op. 

Contactformulier

Kan ik een Spaardeposito laten ‘doorrollen’?

Ja, dat kan. Als u een Spaardeposito bij ons afsluit, kunt u na afloop de inleg plus de verschuldigde rente automatisch in een nieuw Spaardeposito onderbrengen, met dezelfde of een andere looptijd, tegen de dan geldende depositorente. Dat wordt wel doorrollen genoemd. 

laptop
girl with flowers

Wat is de huidige depositorente bij InsingerGilissen?

De rente op de institutionele geldmarkt vormt de basis voor de depositorente die wij u kunnen aanbieden op een Spaardeposito. De geldmarktrente is afhankelijk van veel factoren en kan dagelijks wijzigen.   Hieronder vindt u als indicatie de rentetarieven voor een InsingerGilissen Spaardeposito in euro's van een recente datum. Neem contact met ons op om te horen welke rentevergoeding wij u kunnen aanbieden op een nieuw te openen Spaardeposito voor de valuta('s) en termijn(en) van uw keuze (3, 6, 9 of 12 maanden). Die kan hoger of lager zijn dan de getoonde rentepercentages.

Een overzicht van onze (variabele) retetarieven op direct opvraagbare spaarrekeningen vindt u hier

*) Onder welk depositogarantiestelsel valt InsingerGilissen?

InsingerGilissen is een bank met een lange historie in Nederland en maakt tegenwoordig deel uit van het in Luxemburg gevestigde Quintet Private Bank (Europe) S.A. Aan ons toevertrouwde spaartegoeden worden daarom beschermd door het Luxemburgse wettelijke depositogarantiestelsel.

Bent u er klaar voor om een van onze Client Advisors te spreken?
Meer weten over ons Spaardeposito? Vul dan het formulier in en een van onze Client Advisors helpt u verder.
Contact