Een familiebank met een warm welkom
InsingerGilissen Eindhoven straalt de sfeer uit van een echte familiebank, zowel aan de buitenkant als binnenin de monumentale villa aan de Parklaan. Het prachtige en huiselijke interieur weerspiegelt de identiteit van deze boutique bank volgens directeur Peter van der Pas heel goed: "Bij ons draait het absoluut niet alleen om geld, maar om het creëren van een rijker leven in de breedste zin van het woord. Hierbij hoort een persoonlijke, hoogwaardige service waarbij onze cliënten hun eigen vertrouwde private banker hebben, met wie ze jarenlang samen werken aan het beheer van hun vermogen. Ownership is hier vanzelfsprekend en problemen worden direct opgelost.”

Een erfgoed van ruim 200 jaar
InsingerGilissen heeft een historie die ruim tweehonderd jaar teruggaat en is vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw ook in Eindhoven gevestigd. De bank gedijt in de groeiende Brainportregio, waar technologie en ondernemerschap bloeien. De clientèle is divers en omvat onder andere oprichters en eigenaren van tech-bedrijven, maar is eigenlijk vertegenwoordigd in vrijwel elke sector van het Brainport-ecosysteem. „We groeien sterk en hebben bewezen een uitstekend alternatief of prima aanvulling te zijn. Onze klanttevredenheid, die we regelmatig meten, is meer dan uitstekend. We zijn ‘Small enough to be personal and big enough to give you access to the world’. Ofwel in het Brabants, we hebben heel veel aandacht voor onze cliënten en bieden hen een uiterst professioneel netwerk en deskundigheid. Onze mensen kennen de regio van haver tot gort. We zijn gespecialiseerd in wealth management en een power house in beleggingsadvies en werken nauw samen met fiscalisten, accountants en notarissen om onze cliënten bij te staan. We kijken naar het totaalplaatje, inclusief fiscale aspecten en vermogensoverdracht. Wellicht wat minder bekend, maar iets waar we zeer succesvol in zijn, is het financieren van vastgoed voor onze cliënten. Met creativiteit en op maat gemaakte voorwaarden onderscheiden we ons in de financiële sector.”

Vertrouwde begeleiding voor welvarende cliënten 
Als private bank richt InsingerGilissen zich op vermogende particulieren, families, stichtingen en verenigingen. "We varen een consistente en betrouwbare koers, hetgeen essentieel is bij de soms complexe vraagstukken die een vermogen met zich meebrengt. Neem bijvoorbeeld een tweede of derde generatie van ondernemers die in een bedrijf willen stappen. Zoon- of dochterlief die het familiebedrijf van vader overneemt, staat vaak onder immense druk. Ze hebben de ambitie om het bedrijf minstens zo succesvol voort te zetten als hun vader, maar missen dikwijls nog de nodige ervaring. In zulke situaties fungeren wij als een betrouwbare sparringpartner, omdat we de familie door en door kennen. We staan veelvuldig meerdere generaties bij en kennen kinderen al van jong af aan.“

Passie voor vermogensbeheer en langdurige relaties
Het team van InsingerGilissen Eindhoven bestaat uit zeer ervaren private bankers, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Voor kinderen van onze relaties bieden we een Next-Gen programma. "Sommigen zijn zo enthousiast dat ze bij ons willen komen werken en een opleidingstraject voor jonge professionals volgen”, aldus Peter. "Onze gemene deler is dat we hier niet werken omdat we louter een carrière nastreven, maar omdat we een passie hebben voor vermogensbeheer of advies en veel waarde hechten aan langdurige relaties met onze cliënten.”

Een persoonlijke aanpak aan de keukentafel
InsingerGilissen begrijpt de verschillende behoeften van oudere en jongere generaties als het gaat om vermogen. Peter legt uit: "Vermogen betekent voor iedereen iets anders, waarbij jongere generaties zich vaak meer richten op duurzaam beleggen en bereid zijn meer risico's te nemen. Oudere generaties streven er meer naar hun vermogen te behouden, maar sommigen willen ook maatschappelijke impact maken. Wat ze echter ongeacht hun leeftijd gemeen hebben is hun verlangen naar een langdurige relatie met een deskundige, betrouwbare en betrokken private banker. Dat zijn wij. Ons specialisme is het verbinden van vermogen en welzijn voor onze cliënten. Ze vertrouwen op ons in het bespreken en mee realiseren van hun vermogensdoelen. Daarover zitten we dan letterlijk met ze aan de keukentafel. Bij hen thuis,
of hier in de prachtige keuken in onze villa, met een kop goede koffie of thee of onder het genot van een hapje en een drankje.”

Bekijk hier het interview in PDF.
Contact