Stichtingen & Filantropie

Professionaliseren bestuur

Een stichting of vereniging besturen houdt meer in dan alleen de zorg voor het vermogen. Bij InsingerGilissen gaan wij dan ook verder dan alleen het vermogensbeheer. Zo organiseren wij regelmatig bijeenkomsten over thema’s die u als bestuurder raken, zoals een terugtredende overheid. Onze adviseurs brengen u tijdens deze bijeenkomsten graag in contact met collega-bestuurders en andere interessante contacten. Daarnaast organiseren wij in samenwerking met Erasmus Academie Rotterdam al jaren een Masterclass Professionalisering Charitatief Bestuur.

Bestuur of directie

Geeft u het bestuur van uw stichting of vereniging liever (deels) uit handen? Wij zorgen voor een professioneel bestuurder die het dagelijks management van uw vermogensfonds regelt. Deze bestuurder, eventueel ondersteund door een bureau, waarborgt de bestuurlijke continuïteit en kan een groot deel van uw werkzaamheden overnemen.

Van aanvraag tot financiële administratie

Daarnaast kunnen wij andere taken op ons nemen. Denk aan giftenadministratie, het voorbereiden en notuleren van vergaderingen, het maken van financieel-administratieve rapportages en het opstellen van de jaarrekening.

Beleidsadvies en aanvraagadvisering

Ook kunnen wij de behandeling van aanvragen van maatschappelijke organisaties verzorgen. Daarbij adviseren wij het bestuur en voorzien wij deze van informatie op het juiste moment. Vooraf en na betaling van giften onderhouden wij het contact met aanvragers, en monitoren en evalueren wij projecten.

Modelmatige adviestrajecten

Uw bestuur krijgt te maken met besluitvorming bij strategische beslissingen op het gebied van beleid, doelstelling, bestuursformatie of de toekomst. Wij helpen u graag met strategisch advies, om zo de besluitvorming te vereenvoudigen. Het beleidsvoorstel komt tot stand in nauw overleg met de verschillende betrokkenen.

Genoeg over ons.
Wat vindt ú belangrijk?

Contactmogelijkheden met InsingerGilissen

  • Telefonisch contact

    Wij staan u graag op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.30 uur te woord; +31 20 521 50 00

    Bel InsingerGilissen
  • Contact via e-mail

    Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw e-mail.

    Stuur e-mail