Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 05 OKT 2020

De komende week worden de belangrijkste indicatoren voor de Amerikaanse economie voor de maand september bekendgemaakt. Dit betreft vooral cijfers over de werkgelegenheid, maar ook over inkomsten en consumptie.

Aan het begin van de week de inkoopmanagerindexen van de dienstensector in Spanje, Italië en de VS en op donderdag die van China. De Spaanse en Italiaanse indexen blijven naar verwachting beneden de 50, vooral als gevolg van het fors teruggevallen toerisme. Dezelfde indexen van de grootste Europese landen en de eurozone als geheel werden al eerder bekendgemaakt. Het cijfer voor de eurozone kwam bij die eerste schatting uit op 47,6 en wordt de komende week bijgesteld. Het Amerikaanse cijfer blijft naar verwachting op een hoog niveau, ondanks het hoge aantal besmettingen, nadat het over augustus uitkwam op 56,9. Ook het Chinese cijfer handhaaft zich naar verwachting ruim boven de 50, ten teken van het feit dat de Chinese economie al vrijwel volledig is hersteld van de crisis.

 

Nog zeer weinig bedrijfsresultaten aan het begin van het nieuwe kalenderkwartaal:

  • Maandag 5 oktober: Repsol.
  • Dinsdag 6 oktober: geen belangrijke bedrijfsresultaten.
  • Woensdag 7 oktober: Tesco, Costco Wholesale
  • Donderdag 8 oktober: Givaudan.
  • Vrijdag 9 oktober: geen belangrijke bedrijfsresultaten.

 

Download Bestand