Research note The Coca-Cola Co: veel meer dan alleen Coca Cola!

Aandelen Joost van Beek, 15 SEP 2020

The Coca-Cola Company is veel meer dan alleen de iconische drank Coca-Cola of Coke. Koolzuurhoudende dranken genereren nu ruim de helft van de omzet en de brede productrange is stevig opgeschoven naar gezondere dranken zoals thee, water en vruchtendranken. Aangezien bijna de helft van hun dranken verkocht worden buiten de thuisomgeving heeft de uitbraak van covid-19 een flinke negatieve invloed gehad op de resultaten. Deze uitbraak was mede de aanleiding om de omvangrijke productrange (ruim 500 merken!) te gaan rationaliseren, nog meer in te zetten op innovatie en de samenwerking met de bottelaars te verstevigen. We vinden dat The Coca-Cola Co een goed herstelpotentieel heeft waarbij het solide dividendbeleid gecontinueerd kan worden. Onze opinie op het aandeel is Aanbevolen met koersdoel van USD 54.

Meer over The Coca-Cola Company leest u in de bijgevoegde research note geschreven door Joost van Beek.

Deze opinie is geschreven vanuit onze beleggingsvisie op het aandeel en is niet specifiek op uw persoonlijke situatie afgestemd. Ga voor een persoonlijk advies naar uw adviseur. Een historisch overzicht van onze opinies is te vinden op insingergilissen.nl/adviezen. Joost van Beek, senior equity analyst bij InsingerGilissen heeft op het moment van uitbrengen geen positie in The Coca-Cola Company.

Download Bestand