Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 14 SEP 2020

De komende week weinig belangrijke cijfers. Interessant zijn de industriƫle productiecijfers waarvan in de meeste gebieden, met uitzondering van China, een afzwakkende groei op maandbasis wordt verwacht, nu de fase van het sterkste herstel achter ons ligt.

Met het weer opleven van het aantal corona-infecties in veel landen wordt in vrijwel alle cijfers een zekere afvlakking van de groeicijfers verwacht, ook voor bijvoorbeeld de Amerikaanse huizenmarkt, die de afgelopen maanden krachtig herstelde.

Ook in het rentebeleid van belangrijke centrale banken, deze week onder andere de Amerikaanse Fed, de Bank of England en de Bank of Japan, wordt geen verandering verwacht, nadat de meeste centrale banken eerder dit jaar de officiële rentetarieven verlaagden tot dichtbij het nulpunt.  

Tevens weinig bedrijfsresultaten in deze fase van het kwartaal:

  • Maandag 14 september: geen belangrijke bedrijfsresultaten.
  • Dinsdag 15 september: Charles Schwab, Adobe, FedEx.
  • Woensdag 16 september: Inditex.
  • Donderdag 17 september: geen belangrijke bedrijfsresultaten.
  • Vrijdag 18 september: geen belangrijke bedrijfsresultaten.

Download Bestand