Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 18 MEI 2020

De komende week zijn de belangrijkste cijfers die van de ├»nkoopmanager indexen op donderdag van het commerci├źle bureau Markit. Het betreft de voorlopige cijfers voor de maand mei van de grootste Europese landen, de eurozone en de VS. In de cijfers voor de industrie wordt een lichte verbetering verwacht, maar de meeste cijfers zullen beneden de 40 blijven. In de cijfers voor de dienstensector wordt een veel grotere stijging verwacht, vooral omdat de cijfers over april extreem laag waren (vaak niet veel hoger dan 10).

Verder deze week veel cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt, die wel terugvalt maar toch nog redelijk overeind lijkt te blijven ondanks het virus, gesteund door de fors gedaalde hypotheekrente. Op maandag de index van de huizenmarkt, die naar verwachting al wat herstelt, op dinsdag de bouwvergunningen en het aantal in aanbouw genomen huizen, en op donderdag nog het aantal verkochte bestaande huizen.

 

Het bedrijfsresultatenseizoen begint intussen af te lopen: 

  • Maandag 18 mei: geen belangrijke resultaten
  • Dinsdag 19 mei: Sonova Holding, Home Depot, Walmart
  • Woensdag 20 mei: Altice Europe, Compass, Lowe’s Cos, Target, Analog Devices, Expedia
  • Donderdag 21 mei: Intertek, Hewlett Packard, NVIDIA
  • Vrijdag 22 mei: Deere & Co, Foot Locker

Download Bestand