Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 10 FEB 2020

Weinig economische cijfers de komende week, voornamelijk de groei van de economie over het laatste kwartaal van 2019 en de industriƫle productiegroei in december (Europa) of januari (VS). In de Amerikaanse industriƫle productie (vrijdag) wordt verdere krimp verwacht, vooral doordat Boeing de productie van zijn belangrijkste model (de Boeing 737 MAX) stillegde, terwijl door de hoge temperaturen ook de elektriciteitsproductie lager lag. Boeing is normaal gesproken de grootste exporteur van de VS. Door de zeer sterke werkgelegenheidsontwikkeling blijven de consumentenbestedingen in de VS echter op peil, hetgeen te zien zou moeten zijn aan de groei in de verkopen van de detailhandel op vrijdag. De economie blijft hierdoor groeien met ongeveer 2% op jaarbasis.

In Europa worden ook zwakke cijfers verwacht over de industriële productie van Italië (maandag), het Verenigd Koninkrijk (dinsdag) en de eurozone als geheel (woensdag). Zowel de Duitse economie als die van de eurozone als geheel zijn in het vierde kwartaal naar verwachting nauwelijks gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder, waardoor de groei op jaarbasis een vol procent lager blijft liggen dan in de VS. Dat er geen krimp wordt verwacht op kwartaalbasis is in Europa vooral te danken aan de bouw en aan het zachte winterweer. 

 

Het bedrijfsresultatenseizoen draait nog op volle toeren: 

  • Maandag 10 februari: Allergan, Michelin
  • Dinsdag 11 februari: Daimler, Air Liquide, Lyft
  • Woensdag 12 februari: Softbank, ABN AMRO, Heineken, CVS Health, Kering, Moody’s, Barrick Gold, Shopify, Teva, Unibail-Rodamco, Applied Materials, Cisco, IFF
  • Donderdag 13 februari: DSM, Crédit Suisse, Capgemini, Nestlé, Pernod Ricard, PepsiCo, RELX, Airbus, Barclays, Linde, Alibaba, Kraft Heinz, Commerzbank, Orange, AIG, Vivendi, Chemours, Expedia, NVIDIA
  • Vrijdag 14 februari: Crédit Agricole, RBS, AstraZeneca, Beyond Meat, Renault, EDF, Toshiba

Download Bestand