Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 13 JAN 2020

De komende week wordt gedomineerd door Amerikaanse cijfers, voornamelijk over de inflatie op dinsdag, detailhandelsomzetten en werkloosheid op donderdag, en huizenmarkt, industrie en consumentenvertrouwen op vrijdag.

Het verwachte beeld blijft vooralsnog hetzelfde met stagnatie in de industrie, maar een sterke consumentensector, met daarbinnen verdere groei in de huizenmarkt. In de inflatiecijfers op dinsdag wordt wel een versnelling verwacht in de gewone inflatie als gevolg van de gestegen benzineprijzen, maar niet in de kerninflatie die rond de 2,3% zou moeten blijven hangen. Verder is het natuurlijk van belang dat de ondertekening van de eerste fase van het handelsakkoord tussen de VS en China doorgaat op woensdag.

In Europa wordt een verbetering verwacht in de cijfers over de Europese productie op woensdag, maar zijn er verder geen cijfers van belang de komende week. Wel zijn er nog belangrijke cijfers over de Chinese economie op vrijdagmorgen.

Het bedrijfsresultatenseizoen komt de komende week op gang, zoals gewoonlijk gedomineerd door Amerikaanse banken en brokers:

Maandag 13 januari: geen belangrijke resultaten

Dinsdag 14 januari: Citigroup, JP Morgan, Wells Fargo & Co, Delta Air Lines

Woensdag 15 januari: Charles Schwab, Blackrock, UnitedHealth Group, Bank of America, Goldman Sachs, Alcoa

Donderdag 16 januari: TSMC, Bank of New York Mellon, Morgan Stanley

Vrijdag 17 januari: Schlumberger

 

Download Bestand