Research note: Investeren in divers leiderschap

Aandelen Bas Gradussen, 05 DEC 2019

Waarom zou een bedrijf inzetten op een meer divers management? Allereerst is er de maatschappelijke winst waarbij bedrijven bijdragen aan gelijkheid van kansen, gelijkheid van beloning, integratie en verbinding in de samenleving. Daarnaast is steeds meer bewijs dat diversiteit in het management, zowel qua geslacht als qua achtergrond leidt tot betere resultaten. Diversiteit kan kwaliteit bevorderen en fraudegevoeligheid verminderen. Het spreekt voor zich dat deze laatste twee zaken een positieve invloed op financiƫle resultaten kunnen hebben.

Wilt u het volledige artikel inzien?

De rest van dit artikel is exclusief bestemd voor onze cliënten. Als u een cliënt bent, ga naar Mijn InsingerGilissen om verder te lezen.