Research note Marathon Petroleum Corporation

Aandelen Joost van Beek, 06 NOV 2019

Beleggers keken met belangstelling uit naar de publicatie van de derde kwartaalcijfers van Marathon Petroleum maar vooral naar de strategie-update. Dit laatste vanwege het feit dat enkele activistische aandeelhouders (Elliott en DE Shaw met een gezamenlijk aandelenbelang van 4%) een opsplitsing van de onderneming eisten. De aandelenkoers is hierdoor recent stevig gestegen. Het management heeft inderdaad geluisterd en zal de onderneming gaan opsplitsen. Dit zal tot meer waardecreatie leiden en de waardering van het aandeel ten goede komen. Daarnaast wordt de huidige bestuursvoorzitter vervangen. Wij handhaven onze opinie Aanbevolen met koersdoel USD 75.

Wilt u het volledige artikel inzien?

De rest van dit artikel is exclusief bestemd voor onze cliënten. Als u een cliënt bent, ga naar Mijn InsingerGilissen om verder te lezen.