Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 05 AUG 2019

Na de zeer lange lijst statistieken van de vorige week deze week juist een zeer korte lijst, met de meeste cijfers op maandag en vrijdag.

Op maandag een hele serie cijfers over de gezondheid van de dienstensector, de PMI Services of Non-manufacturing PMI’s, waarin de visie van inkoopmanagers op de toestand van het bedrijfsleven is weergegeven. Deze PMI Services indexen zijn het afgelopen jaar in vrijwel alle landen goed op peil gebleven op een niveau van ruim boven de 50, hetgeen meestal duidt op boventrendmatige groei. Dit in tegenstelling tot de PMI Manufacturing indexen, waarvan er vorige week veel werden gepubliceerd en die het afgelopen jaar in de meeste landen steeds verder zijn weggezakt onder invloed van de zwakkere groei in China en de verstoringen in de wereldhandel die optraden onder invloed van het Amerikaanse handelsbeleid. Ook de komende week wordt verwacht dat de meeste PMI Services indexen zich handhaven op een stabiel niveau boven de 50. Veel analisten vrezen dat de PMI Services indexen omlaag zullen worden getrokken door de zwakte in wereldhandel en industrie, maar daar is nog steeds niets van te merken. Ook de afgelopen week kwamen weer sterke Amerikaanse consumptiecijfers uit, terwijl ook de groei van de Europese detailhandel tweemaal zo sterk was als verwacht (2,6% op jaarbasis vs 1,3%verwacht).

Op dinsdag en woensdag volgen dan interessante cijfers over de Duitse industrie (orders en productie), het grootste zorgenkindje van de mondiale industrie door zijn hoge afhankelijkheid van de autoindustrie. Op vrijdag volgt nog een lange lijst gevarieerde cijfers. 

Het kwartaalresultatenseizoen is over zijn hoogtepunt heen, maar de komende week komen de volgende bedrijven nog met cijfers:

Maandag 5 augustus: Linde PLC, HSBC

Dinsdag 6 augustus: Emerson Electric, Walt Disney

Woensdag 7 augustus: UniCredit, Ahold Delhaize, Glencore, ABN AMRO, Continental, Wirecard, Teva, Lyft

Donderdag 8 augustus: Deutsche Telekom, thyssenkrupp, adidas, China Mobile, Activision Blizzard, CBS, Uber Technologies

Vrijdag 9 augustus: Novo Nordisk, Allergan, WPP

Download Bestand