Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 03 JUN 2019

De komende week vooral veel inkoopmanager (PMI) cijfers over de toestand van industrie en dienstensector. Van de cijfers die vanmorgen reeds verschenen viel die van de Spaanse industrie tegen, alhoewel hij wel boven de 50 bleef, terwijl het cijfer over de Italiaanse industrie juist meeviel en in de buurt van de 50 uitkwam.

Grootste tegenvaller was het cijfer over de Engelse industrie dat beneden de 50 uitkwam op 49,4, terwijl een niveau van boven de 52 werd verwacht. Mogelijk begint de onzekerheid over het Brexit proces nu eindelijk negatief door te werken. Een andere factor lijkt dat het cijfer de afgelopen maanden werd hoog gehouden door voorraadopbouw in verband met hetzelfde Brexit proces. Vanmiddag ook het cijfer over de Amerikaanse industrie dat naar verwachting rond de 53 blijft liggen.

Voor de rest op dinsdag inflatiecijfers van de eurozone, die door seizoeneffecten weer wat lijken terug te vallen, zodat er geen verandering valt te verwachten in het ECB beleid dat donderdag wordt bekendgemaakt. Op donderdagochtend ook het mogelijk interessantste cijfer van de week, namelijk dat over de industriële orderontwikkeling in Duitsland. Op maandbasis wordt wel een positief groeicijfer verwacht van 0,3%, maar duidelijk lager dan de maand daarvoor (+0,6%). Op vrijdag dan ook nog de industriële productiecijfers van Duitsland en Frankrijk, waarbij in Duitsland een terugval wordt verwacht en in Frankrijk juist het omgekeerde. Ook in het cijfer over de Duitse export wordt die ochtend een krimp op maandbasis verwacht.

Komende week vrijwel geen kwartaalresultaten:

Maandag 3 juni: geen belangrijke kwartaalresultaten

Dinsdag 4 juni: Tiffany, salesforce.com

Woensdag 5 juni: Norsk Hydro

Donderdag 6 juni: Beyond Meat

Vrijdag 7 juni: Kraft Heinz

Download Bestand