Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 13 MEI 2019

Voor Europa vormen de bbp-groeicijfers voor Duitsland en de Eurozone als geheel de belangrijkste cijfers van de komende week.

Voor de Eurozone als geheel wordt geen verandering verwacht in de groei van 1,2% op jaarbasis. Voor Duitsland wordt op kwartaalbasis echter een duidelijke verbetering verwacht van de stagnatie in het vierde kwartaal naar een groei van 0,4% in het eerste kwartaal, vooral door een opleving in de bouw die profiteerde van gunstig weer. Dit lijkt echter nog geen voorbode van een duidelijke opleving van de Duitse industrie gezien de recente orderontwikkeling. Vooral de Duitse automobielindustrie lijkt de weg naar boven nog steeds niet te hebben gevonden.

 

In de VS worden geen opmerkelijke ontwikkelingen verwacht, eerder een voortzetting van de stabiele groei. Wel zou de ontwikkeling van de detailhandelsomzet (op woensdag) een duidelijke terugval moet laten zien voor april, maar dit heeft vooral te maken met de excessief hoge groei van 1,6% op maandbasis in de voorafgaande maand. De cijfers over de huizenmarkt op woensdag en donderdag laten naar verwachting een verdere opleving zien als gevolg van de daling van de hypotheekrente de afgelopen kwartalen.

 

De belangrijkste kwartaalcijfers voor de komende week zijn: 

  • Maandag 13 mei: E.ON 
  • Dinsdag 14 mei: Vodafone Group, Allianz, Takeda Pharmaceutical, thyssenkrupp, Samsung Electronics, Agilent
  • Woensdag 15 mei: Xiaomi, RWE, Crédit Agricole, ABN AMRO, Alibaba, Tencent, Cisco
  • Donderdag 16 mei: Ubisoft, Walmart, NVIDIA, Baidu, Applied Materials, Pinterest
  • Vrijdag 17 mei: Richemont, Deere

Download Bestand