Fund update: Fund update Threadneedle Global Equity Income Fund

Aandelen Bas Gradussen, 13 JUN 2018

In 2017 is de prestatie van de strategie achtergebleven bij zijn benchmark, de MSCI All Countries World Index (inclusief de aandelenmarkten van de opkomende economieën). Enerzijds hebben hoogdividendaandelenstrategieën tegenwind gehad van stijgende rentes. Anderzijds participeerden hoogdividendaandelenstrategieën niet in de koersrally’s van enkele populaire hoge groei technologiebedrijven, die een stuwende kracht bleken achter de sterke prestaties van de aandelenmarkten. De strategie presteerde in lijn met een referentie index die is samengesteld uit hoogdividendaandelen, namelijk de MSCI All Countries World High Dividend Yield Index. Deze trends zetten zich door in 2018. Alhoewel het fonds vanaf het begin van het jaar (t/m eind mei) een positief rendement behaalde, bleef de prestatie van het fonds achter bij zijn benchmark.

Wilt u het volledige artikel inzien?

De rest van dit artikel is exclusief bestemd voor onze cliënten. Als u een cliënt bent, ga naar Mijn InsingerGilissen om verder te lezen.