Fund update: M&G Global Dividend Fund

Aandelen Bas Gradussen, 12 JUN 2018

In 2017 heeft het fonds in lijn met zijn benchmark, de MSCI AC World Index, gepresteerd. Vanaf het begin van het jaar (t/m eind mei) heeft het fonds een positief resultaat behaald, maar bleef achter bij zijn benchmark. Dit wordt voornamelijk verklaard door de tegenwind die hoogdividendaandelen dit jaar ondervonden van de stijgende rentes. De focus van de strategie is meer op dividendgroei en niet noodzakelijkerwijs op hoge dividenden. Het dividendrendement van de fondsportefeuille is 3,1% met een groei van 7%. Per eind mei had het fonds geen beleggingen in vastgoed, nutsbedrijven en telecommunicatie. Verder had het fonds geen beleggingen in Japan en was het onderwogen in Aziƫ ex Japan. U leest meer over M&G Global Dividend Fund in de bijgevoegde fund update.

Wilt u het volledige artikel inzien?

De rest van dit artikel is exclusief bestemd voor onze cliënten. Als u een cliënt bent, ga naar Mijn InsingerGilissen om verder te lezen.