Fugro verkoopt kabelleggers in ongunstige deal

Aandelen Jos Versteeg, 12 OKT 2017

Fugro heeft de niet-kernactiviteiten op het gebied van kabelleggen bij Global Marine Group ondergebracht. De deal heeft een waarde van USD 73 miljoen, maar het concern krijgt geen cash. Fugro krijgt een belang van 24% in de Global Marine Group en moet ook nog USD 7,5 miljoen financieren met een lening. Wij hebben het advies Niet Aanbevolen op Fugro. Het koersdoel staat momenteel “under review”. Een historisch overzicht van de adviezen is te vinden op insingergilissen.nl/adviezen.

De omzet van deze activiteiten bedroeg vorig jaar EUR 31 miljoen. Bij de deal is belangrijke activa betrokken: het ROV ondersteuningsschip Fugro Symphony, twee zogenaamde Trenchers (sleuvengravers) en twee ROV’s. Er werken 23 medewerkers bij het onderdeel.

 

Fugro stelt dat het een boekwinst maakt op de deal. Maar dat Fugro het onderdeel niet voor cash kon verkopen laat volgens ons wel zien dat de markt nog erg moeilijk is.