Onze aanbevolen Nederlandse aandelen

Aandelen - Advieslijst Joost van Beek, 27 SEP 2017

De winstontwikkeling bij DSM verloopt tot nu toe boven de doelstellingen en dankzij een hoog (22%) aandeel van innovatieve producten in de omzet is de onderneming in staat om de winstgevendheid nog verder te verhogen. Dit in combinatie met de recente verkoopopbrengst van EUR 1,5 miljard van het belang in Patheon impliceert dat het acquisitiepad in 2018 weer wordt ingeslagen. De bijbehorende strategie update wordt eerder gepresenteerd (medio in plaats van eind 2018). We voorzien veel acquisitiemogelijkheden voor DSM en tevens een duidelijke (10-15%) verhoging van het dividend. DSM blijft op onze Top Picks lijst.De 5% koersdaling van BAM naar aanleiding van de oorzaak van de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport, waarvan BAM de hoofdaannemer is, lijkt overdreven. Mocht BAM hiervoor (deels) aansprakelijk gesteld worden dan is onze verwachting dat de verzekering een groot deel van de kosten zal vergoeden. We blijven positief over het koerspotentieel (koersdoel blijft EUR 6,50), omdat de orderportefeuille een gestage verbetering laat zien. Een historisch overzicht van de adviezen is te vinden op insingergilissen.nl/adviezen.

Download Bestand