Weekagenda door chief investment strategist George Raven

Macro-economie George Raven, 12 AUG 2019

De komende week in Europa cijfers over de groei van het nationaal product van diverse landen en de tweede voorlopige schatting van de groei in de Eurozone als geheel.

Het Duitse cijfer op woensdag zal verreweg de meeste aandacht trekken, daar dat land het meest getroffen is door de terugval in de wereldhandel, de industrie in het algemeen en de auto-industrie in het bijzonder. Van kwartaal op kwartaal wordt er een lichte krimp verwacht, niet allen door de problemen in de auto-industrie, maar ook doordat de bouw in het eerste kwartaal profiteerde van een zachte winter waardoor de groei van het eerste kwartaal op het tweede kwartaal wordt gedrukt. Van jaar op jaar valt de groei naar verwachting terug van 0,7% naar 0,3%, waardoor de groei van de Eurozone als geheel is teruggevallen naar 1,1%.

 

Op donderdag en vrijdag alleen nog belangrijke cijfers uit de VS, waaronder de omzetgroei van de detailhandel en verschillende statistieken over de huizenmarkt. De Amerikaanse economie leunt zwaar op consumentenbestedingen en de huizenmarkt, zodat tegenvallende cijfers uit deze hoeken tot correcties kunnen leiden. Gemiddeld wordt een vrij stabiele ontwikkeling verwacht.

 

Het kwartaalresultatenseizoen begint af te lopen:

 

Maandag 12 augustus: Barrick Gold

 

Dinsdag 13 augustus: Samsung Electronics

 

Woensdag 14 augustus: Prudential, Tencent Holding, Macy’s, RWE, Genmab, Agilent Technologies, Cisco Systems

 

Donderdag 15 augustus: Vestas Wind Systems, Walmart, Gazprom, Ping An Insurance, NVIDIA Corp, Alibaba Group Holding, J C Penney, Applied Materials

 

Vrijdag 16 augustus: Deere & Co

Download Bestand