Grafiek van de week - duurzaam beleggen

InsingerGilissen Zhico Hu, 08 JUN 2018

Wekelijks behandelen wij een andere grafiek. Deze week gaan wij in op duurzaam beleggen. Feit of fictie: duurzaam beleggen kost geld?

De duurzaamheid van een bedrijf meenemen in de beoordeling van de aantrekkelijkheid van het aandeel hoeft geen geld te kosten. Gelukkig zien wij dat managers van beleggingsfondsen duurzaamheid steeds vaker integreren in hun beleggingsproces. Een proces dat wij van harte onderschrijven.

Wij zien geen noemenswaardige verschillen tussen risico en rendement als we kijken naar onze duurzame en reguliere beheerportefeuilles. Mede hierdoor leggen wij steeds meer nadruk op duurzaamheid in de beleggingsdiensten die wij aanbieden, of ze nu specifiek duurzaam zijn of niet.

Binnen onze duurzame portefeuilles ligt de nadruk vanzelfsprekend nog sterker op duurzaamheid. Steeds meer beleggingen in deze portefeuilles helpen mee aan een duurzamere samenleving wereldwijd. Een substantieel deel van de obligatiebeleggingen in deze portefeuilles draagt zelfs bij aan oplossingen voor de verschillende sociaal maatschappelijke problemen in de wereld (impact beleggen). Wij streven ernaar deze impact beleggingen een steeds grotere rol te laten spelen in onze duurzame portefeuilles.

Download Bestand